Sabem que els àpats són una de les primeres satisfaccions que tenim. Acceptar o rebutjar un aliment, és una manera d’expressar-se i comunicar-se.
Per aquest motiu, l’ambient en el qual es rodeja un nen influeix directament en les preferències dels aliments. A COBISA Comedores Biosca S.A. els monitores i monitores que van realitzar el curs d’educació emocional, saben que els aliments tot sovint, es relacionen en bons records i mals records. Si el teu fill o filla tenen problemes d’alimentació, òbviament poden ser físiques com una al·lèrgia o intolerància, psicològiques o socials.
Aquests obstacles per alimentar-se, poden desenvolupar-se de forma aïllada o poden afectar el desenvolupament del nen o nena. Forçar a menjar aliments pot ser l’origen d’un problema alimentari, ja que l’acte d’alimentar-se ha de ser una activitat agradable, i per això és important no crear situacions conflictives o de càstigs, és molt millor observar el nen o nena i intervenir el tema a través de la comunicació. En cas que el nen o nena guanyi o perdi pes, cal descartar causes mèdiques i és important visitar al pediatre.
10 consells per a què el teu fill o filla mengi bé
1. No forçar a menjar al nen o obligar a menjar aliments que no vol. Si es força, pot ser una font de problemes alimentaris. El menjar és una part del dia bàsica que cal que sigui agradable i es gaudeixi. El nen o nena ha d’imitar als adults tastant aliments nous i introduint de forma repetida sense fer cap pressió directa perquè se’ls mengi. Un mateix ingredient es pot cuinar al vapor, fregit, al forn, bullit, cru, cal presentar el mateix ingredient en diferents formes unes 7-10 vegades perquè el nen o nena pugui identificar si el gust es bo o no.
2. A l’hora de menjar, és important que pares i fills comparteixin els àpats a taula i es comuniquin. S’aconsella no encendre la televisió per no interferir la comunicació. Ser a taula és un medi diari per comunicar-te amb els teus fills i filles i posar-te al dia dels seus descobriments i preocupacions.
3. No piqueu entre hores. Això pot evitar que tingui gana durant l’àpat.
4. En cas que el nen o nena no vulgui menjar i retiri el plat, per molt mal que ens faci després d’un temps prudencial de 20-40 minuts segons l’edat, cal fer-ho sense reprimendes. Segons l’edat, cal vigilar que no tinguin medis econòmics per alimentar-se fora de casa.
5. Els àpats han de ser moments tranquils, sense baralles per tal de no crear records dolents d’alguns aliments i creïn un problema alimentari.
6. Recordeu que els fills i filles es fixen en els gustos dels pares i accepten o rebutgen aliments segons el que veuen a casa. Procurar tenir una alimentació sana i variada és bàsic.
7. No s’ha d’utilitzar el menjar com a premi o càstig
8. Respectar els horaris i lloc on es menja són primordials per crear bons hàbits entre nens i nenes.
9. Les quantitats de menjar han de ser adients per la seva edat.
10. Respectar la decisió de no m’agrada del teu fill o filla després de tastar unes quantes vegades el mateix aliment.
Deixa la teva resposta
You must be logged in to post a comment.