Com passen els mesos, massa de pressa, i aquest any ja tenim aquí la quaresma.
La quaresma sovint l’oblidem però, mai passem per alt l’olor dels bunyols de vent!
Aquesta festa, sempre ens costa molt de calcular, ja que cada any canvia, i ens refiem de tots els calendaris o potser, del nostre olfacte pels forns i pastisseries d’on vivim. I, és que l’olor dels bunyols de vent o de quaresma, és una de les millors per anar acabant l’hivern!
Segons el Gremi de Pastissers de Barcelona, el seu origen sorgeix de la necessitat popular d’endolcir els dies del període quaresmal, així es feia més passatger.
Anys enrere, els creients de la religió cristiana, feien 40 dies de dejú en memòria als dies que Jesús va estar al desert. Des del 1996, els més creients han reduït els dies, possiblement és que acabaven caient a la temptació:

Chocolat (2000) dir. Lasse Hallström. Un dels personatges, el Compte Reynaud interpretat per Alfred Molina, va acabar caient al fort desitg del dolç durant la quaresma!
Enguany, hi ha moltes receptes amb farcits i licors diferents: poma, crema, nata, xocolata…
A COBISA, ens encanten els bunyols de quaresma! Així que deixem una recepta tradicional:
INGREDIENTS
- 125 grams de farina
- 80 grams de mantega
- ¼ de litre d’aigua
- 1 cullerada sopera de sucre refinat
- 3 ous
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada sopera d’anís
- La ratlladura d’una llimona
- Oli de gira-sol (per fregir els bunyols)
- Sucre refinat (per arrebossar els bunyols)
PREPARACIÓ
Es comença aquesta deliciosa recepta, escalfant aigua dins un tassó amb els trossos de mantega no salada, el sucre, la sal, la llimona ratllada i l’anís. Quan comença a bullir i la mantega, estigui totalment fosa, s’afegeix tota la farina de cop i es barreja energèticament fins que es formi una pasta. Cal recordar desenganxar les parets i la base del cassó. Es retira del foc i ho deixem reposar uns minuts.
A continuació, s’afegeixen els ous i es remena fins que quedi ben integrat i lligat. La massa ha de quedar homogènia, i tot seguit hi afegim el segon ou, repetint exactament el mateix procés, fins que la massa quedi ben fina. Deixem reposar una hora o dues la massa i ja podem anar fent els bunyols amb dues culleres petites o grans, depenent la mida que es desitgi.
Ara és el moment de preparar una paella al foc, amb una bona quantitat d’oli de gira-sol. Quan l’oli estigui ben calent hi anem afegint els bunyols una un. Quan els veiem rosats se’ls hi dóna la volta i es retiren damunt un plat amb una mica de paper de cuina, per treure els excessos d’oli.
Finalment els decorem amb sucre i ja els tindrem ben calentons i a punt per menjar!
#COBISA espera que us animeu a cuinar els bunyols de quaresma!
CANÇÓ: VELLA QUARESMA
VELLA QUARESMA, VELLA QUARESMA.
UI! QUE NO POT CAMINAR,
TÉ MOLTES CAMPES I S’ENTREBANCA
ENTRE TOTS L’HEM D’AJUDAR
I ÉS QUE L’HEM DE TREURE UNA,
UNA, UNA, UNA, UNA
I ÉS QUE L’HEM DE TREURE UNA,
FINS QUE PUGUI CAMINAR
(Música de “la cucaracha”)
Deixa la teva resposta
You must be logged in to post a comment.