Professionalitat

Planificació i prevenció
 • La nostra empresa ofereix als seus clients una serietat que es demostra pels anys que portem en el sector.
  Garantim la formació i reciclatge del personal, realitzant formacions de cuina: saber coure els aliments, noves receptes, la cuina de les al·lèrgies, dietètica i nutrició.

  A vegades som víctimes d’una gran paradoxa: ens ocupem de comprar els ingredients de la màxima qualitat possible, biològics i de Km0, i després, quan els cuinem, els fregim en oli massa calent, els omplim de substàncies tòxiques a la barbacoa o els bullim tant de temps que perden tots els nutrients.

  Coure bé els aliments és essencial per no perdre els nutrients que contenen.

  Hem de trobar el grau de compromís just entre coure els aliments el temps suficient per ajudar al nostre sistema digestiu a metabolitzar bé cada aliment i aprofitar al màxim els nutrients que contenen, i coure’ls prou per no carregar-nos tots els nutrients o afegir substàncies tòxiques durant el procés de cocció, com els radicals lliures.

 • Alguns consells bàsics sobre la cocció dels aliments
  • Submergir els aliments en l’aigua bullint: Quan se submergeix l’aliment en aigua freda i comença a escalfar-se, es perden nombrosos nutrients que passen de l’aliment a l’aigua, especialment si és fet a trossos. Es perden hidrats de carboni, en el cas dels vegetals; proteïnes, en el cas de les carns i els peixos, i també vitamines, especialment la C, i minerals com el ferro, el calci, el fòsfor i el potassi.

   

  • En canvi, si l’aigua ja bull, la superfície de l’aliment es cou més ràpid i crea una mena de capa aïllant que evita pèrdues de molts dels seus components nutritius. Els aliments deshidratats i els que contenen poca aigua, com els llegums, absorbeixen el líquid de la cocció i pateixen menys pèrdues que altres aliments rics en aigua com la carn, el peix o les verdures. Les coccions han de ser curtes: en aquest sentit, feu una ullada a les receptes de la Montse Vallory al respecte. Cada verdura demana un temps de cocció diferent.
  • Afegiu la sal al principi . La sal manté els nutrients dins de l’aliment.

   

  • Coure al vapor . És una bona opció, perquè escalfa menys els aliments i els nutrients es conserven millor.

   

  • Amb l’olla de pressió arriba a temperatures molt altes -entre 112º i 115º-, i això escurça el temps de cocció. A més, es necessita menys aigua i els aliments queden preservats de l’aire i la llum.

   

  • L’estofat, en el qual l’aliment es cou a foc lent i dins del seu propi suc, també preserva força els nutrients, especialment les vitamines liposolubles. A més, es consumeix el suc de la cocció, on hi ha bona part dels nutrients.